axelle.punt.nl
Douze Points!
Douze Points!
 
Vandaag steek ik ik mij, figuurlijk gesproken dan (bah getferderrie), een veer in de reet, aan moederdag doen wij niet.
De baby's kregen wij omdat wij het geluk hadden dat onze pogingen tot het verkrijgen ervan tot het gewenste effect leidden, wij menen zelf dat ons niet aflatende enthousiasme daartoe heeft bijgedragen want sodeju, wat waren wij er goed in.
Het bleek een vaardigheid die tot op de dag van vandaag veel vrolijkheid oplevert, zij het zonder de bij-effecten.
Een truc die bepaalde volksstammen nooit onder de knie kregen, gezien het aantal ongecontroleerde snotkinderen dat je op ongekend luidruchtige wijze het reizen in de Hollandse Thalys zuur maakt, samen met hun al even onopgevoede ouders die met veel lawaai hun gebroed tevergeefs trachten te corrigeren. 
Wat een verademing is de kalmte daarna in de TGV waar maman haar beschaafd om een snoepje zeurende kleuters met geheven wijsvinger en zachte stem nadrukkelijk en effectief tot de orde maant: "coup de tête!", waarna zij ze vervolgens bezighield met een spelletje, een wandeling door de trein en een snoepje op een door maman gekozen tijdstip.
 
Onze baby's die daar niet om gevraagd hadden geboren te worden, zijn inmiddels het postpuberale tijdperk betreden. Wij houden van ze en zorgen voor ze.
Nog vóór ze hun eerste luiertje volpoepten zagen wij dat als onze taak, een waarvan wij ons met liefde kwijten immers, als je ze krijgt zorg je er voor en we houden van ze, zo veel, zo veel en onvolwaardelijk en niet geheel gespeend van eigenbelang want hangt ons geluk niet grotendeels af van hun welbevinden?
Het zijn leuke kinderen die gretig en vol vertrouwen de wereld bestormen en het lef hebben naar verre vreemde oorden te vertrekken, en dat mensen, is wel een zo groot en overweldigend cadeau dat ik met recht zeg, Douze Points!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl